Veckan som gått....


Arbete...arbete...arbete.....Kursveckorna på Vårsta ter sig alltmer som andningspausar i tillvaron. Har jobbat fredag och lördag. Söndag slutfördes fältstudierna och komplettering från förra uppgiften ...och träning på eftermiddagen till tisdagkvällens samkväm.
 Måndag jobb igen träffade föräldrarna till tre juveler som har svårt med regler och normer i skolan. Hemma sent. Tisdag anställningsintervju i grannkommunen.  Vi var tre uttagna av 15 sökande till diakon/ass. Kändes bra. Möte på kvällen och så gick bilen sönder, typ generatorn tror jag. Bogsering ...hemma först vid 22.00. Sov jättedåligt  men det är bara att bita ihop.
Onsdag full rulle, eleverna skulle sälja kaffe och bröd till 170 personer som hyrt in sig i skolans aula. Baka på f.m och servera på e.m. Vi hjälpte igång dom, ingen fikarast sen lunch som avbröts efter 20 min av larmet: några elever sitter och dricker "nåt " ur en flaska och ser underliga ut. Mycket riktigt.."Nåt" var ren sprit, och dom var påverkade. Vi tillkallade polis och föräldrar. Där emellan hjälpte vi till att  brygga kaffe och te till eftermiddagens servering. Den inlånade storbryggaren (80 koppar) slutade fungera, så plötsligt fick jag göra alltihopa för hand. Detta med hjälp av en tom saftdunk. Jag tappade ut 2,5 liter hett obryggt kaffe åt gången och slog det över filtret på toppen. Detta upprepades till alltihop såg ut som kaffe. Man får aldrig ge upp.
Nå allting ordnade sig men igår la vi oss 20.30 och sen har jag sovit till klockan 05.00 i ett streck. Idag skall jag vara ledig,,,! på förmiddagen. Sonen skall på sjukhuset , och sen skall vi åka och handla och äta på Max. Nyttigt och bra.  Längtar till helgen och välförtjänt ledighet och adventspyssel.  Hälsar en utmattad Madonna och fru

Var är ni andra?

nu skriver jag igen........Vore kul om nån mer än jag och Gunilla skrev!

Idag har vi frost och minusgrader och inget regn!!! Jippi! Vi har njutarhelg denna helgen och bara är tillsammans i familjen nu när Ingo är ledig två dagar. Snart ska vi till tomten och lämna önskelistor och dricka glögg. Igår köpte jag adventsstjärnor till köksfönstert....stämningen börjar komma så smått! Lisa är mycket piggare och är sig nästan lik igen förutom 5 bajsblöjor om dagen som inte luktar någonting!!!

Ett böneämne: En mamma med en hjärnskadad dotter väntar på dom från rättegången om hon ska bli fråntagen sitt barn. Hon är falsk anklagad för att misshandla och skada sitt barn av socialen. En riktig "uppdrag-granskning"historia som man häpnar över att höra. Socialen har helt feltolkat hennes beskrivning av hur deras vardag ser ut (annorlunda eftersom mycket kretsar kring dotterns begränsningar) och nu känns det som om det blivit prestige i ärendet från socialens sida och de inte vågar erkänna sina misstag. Dottern sitter nu inlåst på ett BUP-hem helt isolerad från familj och vänner och mår givetvis jättedåligt. Där har man ingen kunskap eller förståelse för hennes funktionshinder. Mamman vet att Gud finns men är arg på honom för att han inte ingriper och tillåter hennes dotter må så dåligt. Vill ändå att vi ber för dem som nu har beslutet i sin hand och för framtiden.
Vi höres! TK

Tyvärr!!!

Idag Söndag har Lisa skrivits ut från sjukhuset en andra gång....fick komma hem först i onsdags men på torsdagen var hon dålig i magen och feber igen. Det bara rann ur henne och hon spydde upp all medicin, fick snabbt bege mig in igen och ge intravenöst och dropp. Det visade sig att pga. antibiotikan har "de onda bakterierna" som finns i tarmen tagit över makten och förgiftat den vilket gör att hon får ytterligare en typ av antibiotika i 6 veckor för att komma åt det problemet. Idag är det dock en pigg och glad tjej jag har med mig hem och det känns relativt bra och tryggt. Hon verkar svara bra på medicinering och tar dem hemma utan att spy! SKÖNT! Däremot vågar jag inte åka ifall det blir ytterligare bakslag utan får ägna veckan som kommer att hitta mitt hem igen, se till att Lisa får återanpassa sig till vanligt liv och umgås med övriga familjen. Jag får ta mitt "straffarbete" (förlåt Märta) och längta tills nästa gång vi ses. Njut av varandra och ha riktigt roligt hos Andy Pandy på onsdag. bada lite åt mig med! Vi hörs! Kramar TK

Vinterdag


 
  Så här vackert är det  i Boden i dag, -5 grader och solsken.
   Om 50 minuter går jag ombord på bussen för den långa resan.
 
   Hittade en bra länk   http://www.bibelsajten.nu/

   Vi ses


Kul! Premiär att blogga!

Heja Dig som gjort detta möjligt!
Jag längtar efter er men vet inte om jag kan komma nästa vecka. Min yngsta dotter ligger på sjukhus sedan två veckor tillbaka och har fortfarande inte fått komma hem. Vaknade en morgon och bara skrek, feber och kunde inte gå! Blev inlagd direkt och de har hittat bakterier i skelettet i hennes bäcken. Antibiotika intravenöst i först tio dagar sedan flytande i 6 veckor. Vi skulle fått byta medicin och komma hem igår, men i Måndags fick hon 39 graders feber igen och blev dålig i magen och alla värden steg i skyarna igen....fortsatta undersökningar och intravenöst längre! Jag lever en dag i taget nu, en nyttig men jobbig erfarenhet. I natt har mamma bytt av mig så jag fick komma hem till mina "stora" barn som också är oroliga och längtar efter oss. Be gärna för min lilla kråka på sjukhuset och för personalen som jobbar där att de hittar rätt behandlning och orsak. Min mellantjej mår absolut inte bra heller av att vi varit borta så länge och var totalt förstoppad förra veckan av oro i magen, hon mår dock bättre nu.
Jag hoppas vi ses! Många kramar TK.

Jesu elever

 Vad kan passa bättre än en bild på tidigare elever.

Hoppas vi är värdiga att gå i deras fotspår.

Nu är det snart dags för en ny kursvecka, hur går det med läsningen?
Själv håller jag fortfarande på med Luther.
Hälsar G
 

Gemensam blogg

Nu är vår gemensamma blogg startad. Tänk på att den är offentlig, och att vem som helst kan gå in och läsa. Skriv inga hemligheter alltså. Använd helst inte varandras namn, hellre initialer eller smeknamn. Lycka till
PS om du vill skriva en kommentar till någons inlägg... klicka på kommentarer här nedan så kan du skriva direkt.

Välkommen till vår nya blogg!

Ja så ser den ut

RSS 2.0