Gott Nytt ÅrÅret slutar och börjar, ett nådens år. Nu är tiden vår !
Nu har just vi en uppgift, ett liv och ett hjärta som slår.

Vi ber för det nya året
för fred och rättvisa
åt alla folk
för trygghet och försörjning
åt varje människa
för kraft och mod
åt de svaga
för medkännsla och vishet
åt det starka
för en fördjupad solidaritet
mellan allt levande
för din närvaro
i varje människas liv

Bönboken
traditionoch liv

Gott Nytt År från GI

Plugga eller vila ?

 Den kära Therese har efter kontakt med "fröken" fått klargjort att det är max två sidor per fråga som gäller. Så nu vet ni det.
Nu är det bara att sätta igång.......
Har just beslutat mig för att vänta till efter nyår....känner att jag behöver lite mer tanketid.
Böckerna ligger på nattduksbordet och ger lite dåligt samvete.
Efter en ganska sjåig julhelg behöver min kropp och hjärna vila sig lite. Igår kokade vi två stora paltgrytor som omväxling till julmaten. Idag skall vi ta hand om en del rester och göra matlådor. Vad sägs om laxpudding av resterna på den rökta laxen eller pastagratäng av resterna av rökt fårfiol. Skinkan har jag fryst men ev gör jag friterade bollar av den. Men först skall jag vila middag en stund. Ha det gott GI

Nu är julen över......

 Nu pustar vi alla ut efter julen. För egen del har det inneburit både jobb i kyrkan och hemmavid. I kyrkan har jag sjungit alla tre dagar och julafton ledde jag förbönen inför knökfull kyrka. Fick uppdraget sent på kvällen den 23:e med vissa hållpunkter. Det var en kupp av min dotter som jag inte kunde säga nej till. Hemma har vi haft  mat gäster alla dar, Juldagen i två omgångar. Men nu är maten slut och jobbet väntar. Jag kom dessvärre inte in på jobbet i morse. Skolan var låst och jag såg inte till en endaste själ trots att vi var en handfull som skulla jobba. Och eftersom jag aldrig brytt mig om att skaffa koder för att larma av, vågade jag inte låsa upp porten. Därför har jag suttit hemma och filat på tentan istället. Så värst långt har jag inte kommit, men försättsbladet är i alla fall klart. Nu undrar jag bara vad den kära Elisabeth menar med "Svaren bör inte vara längre än 2 sidor 1,5 radavstånd. Menar hon sammanlagt, Gud varelov om så vore...... eller menar hon att varje fråga skall vara 2 sidor? Hur tolkar ni det? Det andra alternativet antar jag.
Ha en bra fortsättning önskar jag alla Jesuselever.... Gunilla

HEJ!

Oj vad rolig att ni tittade fram Andreas och Charlotta! Har ni träffats....? Va orättvist! Jag har nästan abstinens efter er nu! Fasst det finns väl att göra här hemma för att få tankarna på annat än er. Det är jul snart säger dem! Och Luther bara ligger där i sina stenciler och väntar på att få dela sina funderingar med mig, Likaså Anderberg i sin ondska.....De får faktiskt vara så goda att vänta på mitt sällskap tills efter jul! Kan de fira julen hos nån av er istället? Förrästen ska jag nog inte låta de lämna huset för de kanske tar med sig våra baciller och sprider runt....vi har en sjuk vinter hos oss! Dock inget allvarligt nu, men det ena avlöser det andra...ska bli gott med nytt år!

Nu önskar jag er alla en eftertänksam adventstid som är kvar och en högtidlig jul tillsammans med Jesus, Josef och Maria där i stallet bland djuren. Ta det lungt med skinkan och släpp inte blicken från stjärnan så möts våra vägar snart igen! Kramar Therese

Här är vi

Nu har vi haft det enormt trevligt i Björkinge med mat och prat

Andreas o Charlotta

RSS 2.0